Шабачки новинари савладали локалне политичаре у фудбалу

Прави спортски спектакл протеклог викенда у Шапцу, рукометашице "Медицинара" савладале су Холанђанке, и пласирале се у наредну рунду Куп-а ЕХФ. Мачва је била боља од Радника, а на јединственом турниру у фудбалу, на којем резултати нису толико битни, већ дух, играли су новинари и политичари, и глумци и конобари.

Фудбалска утакмица на терену предвиђеном за кошарку, била је прави изазов, због чега су се играчи збуњено питали да ли лопту да убаце у кош или између статива. Променом термина играња, политичари су новинара извукли чивију.

"Политичари као политичари, заказују утакмицу у једном термину, а почињу у другом. Хтели су да почну раније, да ми не дођемо, ми смо каснили у почетку, шта да кажем, ми смо шокирани, преваром", каже  Ханибал Ковач, новинар.

Састав екипа, невиђен до сада. За новинаре, играли су и поличари, који су били најбројнији, како на терену, тако и на трибинама.

"Процена је била да ће новинари бити доминантнији, те сам ја ушао, не би ли изједначио снаге некако", каже Божидар Катић, политичар.

"Новинари су изгледа на послу, као што видите", каже Дејан Павловић, политичар.

На јединственом чивијашком турниру, било је проблема и са мајицама, мање бројеве, узели су новинари, а веће политичари.

"Ручкови, вечере, свакодневне обавезе, то ми радимо, и шта радимо, стомак расте ли расте. Каква је била утакмица? Утакмица је била добра, новинари су седма сила, морали смо да их пустимо до победе", каже Салко Карадаревић, политичар.

На полувремену, новинари су губили, а на крају утакмице, после пенала, на које су како кажу политичари - навикли, 4:3 за представнике медија. Одлучујући погодак постигао је сниматељ РТС-а.

"Био је изненађујуће тешко, с обзиром да је актуелна и све присутна медијска аутоцензура, резултат, може се рећи да је изненађујући", каже  Душан Костадиновић, политичар.

Иако је утакмица прошла без прекршаја, на крају турнира, збуњен је био судија.

"Бољи су фудбалери новинари од политачара били, срећом су политичари победили", каже Миодраг Стошић, судија.

До наредног окршаја, новинари ће се хвалити постигнутим резултатом, а конобари, који су изгубили од глумаца, мораће да им припреме представу, и рачунају на мањи бакшиш.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво