Бициклизмом до здравља

Организацијом рекреативно-бициклистичком вожње од Кикинде до језера Лагуна у Банатском Великом Селу Града Кикинда се ове године четврти пут прикључио Европској недељи мобилности, која се одржава од 16. до 22. септембра.

По прелепом сунчаном дану око 150 бициклиста обучених у флуоросцентне прслуке с лакоћом је прешло релацију од двадесетак километара у оба правца. За све учеснике био је ово несвакидашњи и пријатан догађај.

Десетогодишњи Милан Голушин каже да је хтео да види како то изгледа и сматра да није било напорно.

"Тата је сваке године био, па сам хтео да наставим ", додаје Милан.


Позиву организатора одазвала се комплетна породица Чолић. Глава породице, Аца Чолић, је импресиониран како вожњом, тако и језером у Банатско Великом Селу, додајући да би волео  да таквих манифестација буде што више.

Најстарији учесник, седамдесетрогодишњи Ивица Толицки, каже да он,иначе, свакодневно бициклом пређе најмање 40 километара.  Мало га чуди што нема више учесника из његове генерације, али је задовољан је што се омладина одазвала у великом броју.

Организатор манифестације, Секретаријат за заштиту животне средине, учинио је све да вожња и боравак у Банатском Велико Селу протекну у најбољем реду.

"Целу колону је пратила полицијска пратња, значи обезбеђење од стране полиције, затим медицинска пратња и сервис за поправку бицикала", каже Мирослава Крнић из Секретаријата за заштиту животне средине.

Активности у оквиру  Европске недеље мобилности  усмерене су, пре свега, на ограничавање коришћења аутомобила у урбаним зонама и промовисање здравог начина живота. Великим одзивом у циклотури Кикинђани су на најбољи начин показали да им је међу важнијим  приоритетима брига о здрављу.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара