У Шапцу 49. Чивијада

Шапчани се још нису договорили коме су из точкова извадили држач из фијакера, такозвану чивију, краљу Милану или кнезу Михаилу, једино се зна да је један од њих двојице, завршио у прашини приликом посете граду на обали Саве и да су од тада - Чивијаши.

Традиционална манифестација, која негује хумор и сатиру, овог септембра организује се  49. пут. У јединствену Републику, могу да уђу сви који прихватају шалу, чак и ако је испричана на сопствени рачун. Чивијашки час, изложба карикатура, карневали, утакмица између глумаца и конобара и политичара и новинара, само су део традиционалне манифестације.

Срђан Митрашиновић, директор Туристичке организације града Шапца каже да је ових дана заседао и фискални савет Чивијашке републике и констатовао да је у буџету остварен сувицит шала, и да хумора и сатире никада није било више.

Прву награду на овогодишњем конкурсу за сатиричну причу добио је Зоран Михаиловић из Београда, за најбољи афоризам награђен је Нунус Несторовић из Новог Сада, а за сатиричну причу Томислав Дрвар из Сомбора.

Поред Дечјег, карневала беба и трудница и кућних љубимаца, у суботу ће бити одржан и велики међународни карневал. У шареној поворци, улицама Шапца, прошетаће 32 трупе из 10 земаља.
Тада ће званично бити представљен и нови председник Чивијашке Републике.

Кључеви града, до следећег септембра биће у рукама глумца Бранислава Лечића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи