Крагујевачки кулинари најбољи на такмичењу у Београду и Књажевцу

Крагујевачки кулинари су на 11. Фиш фестивалу одржаном од 31.08. до 03.09.2017. у Београду, освојили 1. место на такмичењу у припреми јела од три врсте меса, док су на 10. Интернационалном такмичењу које је одржано 09.09.2017. у Књажевцу, победили у припреми меса са роштиља на традиционалан и модеран начин.

Крагујевац су представљали председник HoReCa асоцијације Крагујевац и менаџер тима Вујадин Вујадиновић, такмичари Стефан Ристовић, Владисав Милошевић, Немања Миловановић И Урош Јаковљевић.

На оба такмичења се надметало око 100 кувара из земље и иностранства.

Вујадин Вујадиновић тврди да је то доказ да се у Крагујевцу подједнако добро и са националном кухињом: "Најпре бих похвалио сјајну организацију и домаћине из Београда и Књажевца који су се потрудили да се осећамо као код куће. Мотивисаност и жеља наших кулинара, уз неспорни квалитет, морали су да донесу врхунски резултат. Ова такмичења је велико искуство и подстрек за ове момке, а мени је посебно драго што су се сјајно показали након свих такмичења на којима смо учествовали већином у иностранству где је заступљена међународна кухиња. Трудимо се да хватамо корак са светом и да наши кулинари буду подједнако обучени за рад са интернационалном кухињом, али се трудимо да не испустимо корак са националном кухињом која задњих година поново доживљава процват. У наредном периоду наставићемо са напорним тренинзима и обукама како би одржали овај златан низ И представили нашу кухињу у што бољем светлу."

Такмичари HoReCa асоцијације изјавили су да су све зацртане циљеве у овој године остварили, али И да  немају одмора јер већ крајем месеца учествују на два такмичења у Новом Саду и друго Међународно такмичење кувара у Македонији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво