За лепши боравак пензионера у Дневном центру

У Дневни центар за пензионере, на Берановцу код Краљева, старији житељи тог насеља долазе да се друже у разноврсним секцијама. Центар за социјални рад, који се стара о дневном боравку, организује превентивне лекарске прегледе и саветодавна предавања.

Јелена Мандић и Стојка Савељич, нераздвојне пријатељице и колегинице, редовно посећују Дневни центар пензионера где их сваког јутра дочекује омиљено друштво колега и домаћица.

"Лепо је много, како наиђемо прво на врата, супер нас дочекују домаћице Јелена и Маца. Оне су тако фине, са осмехом на лицу нас дочекују, па шта нам друго треба", каже Јелена Мандић, пензионерка.

У добром друштву нових пријатеља Јека Попић лакше подноси невоље избегличког живота.

"Менталитет као наш тамо из Книна. Ја сам дошла из Книна и много су пријатне, од сваке понешто човек може да научи како да радиш и да ти да неки савет", каже Јела Попић, пензионерка.

Док даме нејвећи део времена проводе у плетњи и везу, као и размени кулинарских рецепата, њиховим колегама шах је у првом плану.

Нама је много добро овде, играмо шах и дружимо се, боље него да идемо по кафанама", каже Лазар Недељковић, пензионер.

Разумевање и подршка Центра за социјални рад не изостаје ни у другим активностима од интереса за лица трећег доба.

"Осим дружења, разних секција које они имају, ми покушавамо да направимо некакву интеграцију социјално здравствених услуга у смислу и превентивних активности, здравствених у смислу саветодневног рада са њима, савети везани за очување здравља", каже Светлана Дражовић, директорка Центра за социјални рад Краљево.

"Они су стварно златни. Друже се, један мали знак пажње, осмех, добра реч, њима више ништа не треба", каже Јелена Рајковић.

У наредном периоду Центар за социјални рад у сарадњи са корисницима планира нове садржаје и секције као још богатију и чвршћу сарадњу с другим организацијама и установама.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се