Посао у банци заменила радом у азилу за псе

Невена Павловић из Шапца, прва је жена у историји ЈКП "Стари град" која ради у шинтерској служби. Посао у банци заменила је радом у азилу за псе јер животиње обожава од раног детињства.

Да имам простора, све псе из азила повела бих кући, испричала нам је Невена Павловић, која је годинама чекала да послове из удобне фотеље замени радом са животињама. Иако су физички напорни, нису јој тешки. Са колегама брине о 200 различитих паса за које је посебно везана јер су били остављени на улици.

"Изузетно сам срећна и задовољна кад дођем на посао, свакога јутра, без обзира на то што је пет ујутру, што је рано и што је тешко, прљаво. Кад уђем у бокс, они су свуда по мени - скачу, мазе се, лижу, гризу, вуку за панталоне, наравно, играју се", каже Невена Павловић, радница ЗОО-хигијене у ЈКП Стари град.

Као једина жена у колективу, Невена дели све послове са колегама. До сада није учествовала у акцијама хватања паса, али ако затреба, каже да је и на то спремна.

"У почетку је све било чудно. Дошло женско ,како ћеш да радиш тај  посао, то је тешко, међутим, мислим да сам успела у томе да не правим  разлику у тим мушко-женским пословима", каже Невена Павловић.

"Како да не значи, жена у мушком друштву, лепо је. Много воли животиње, псе посебно и са њима, видим,  поступа лепо", каже Стојан Маринковић, Невенин колега.

Невена и код куће гаји два пса која је спасла са улице. Волела би да има више људи који су заинтересовани за њихово удомљавање јер, како наводи, на послу свакога дана упозна ново, остављено штене.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво