Нове кабине за масажу и купање у Бањи Ковиљачи

У Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача данас је отворено 13 нових кабина за масажу и купање у термоминералној води. Бањски третман уместо досадашњих 15, може да има 250 нових корисника.

Реконструкцијом старог блатног купатила изграђеног давне 1928. године Специјална болница за рехабилитацију завршила је прву фазу у изградњи најмодернијег Велнес хотела на овим просторима. Поред 13 нових кабина у терапијском блоку, ускоро ће почети и радови на изградњи 25 апартмана, два базена, ресторана и још једног Велнес центра.

"Ово ће за две или три године сигурно бити један од највећих велнес центара у овом делу Европе, имамо нескорман план да ово буде нешто од најмање нивоа пет звездица и зато много улажемо у то. Конкретно у ову фазу радова смо уложили 25 милиона динара сопствених средстава", каже др Александар Јокић, директор Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача.

Бања Ковиљача пример је бање у државном власништву која може да ради  профитабилно, о чему сведочи 700 милиона зараде на крају прошле године. У начин рада овог рехабилитационог центра уверио се министар здравља Златибор Лончар који је рекао да су Влада и Министарство здравља у  последње две године у Специјалну болницу уложили два милиона евра.

"Ово мора да буде пример за остале бање и овим путем позивам све оне у Србији који се баве овим послом да не буде сујете него да дођу овде и виде како функционишу и шта су урадили на уштедама, шта су урадили на улагањима, шта остали могу да ураде да би правили овај резултат који се прави овде. Кад би нам све бање правиле резултат у Србији какав се прави овде где би нам био крај", каже Златибор Лончар, министар здравља.

Тристотинепедесет запослених у Специјалној болници, у две смене, прошле године  услужило је чак 20 хиљада гостију. Због квалитета услуге,  професионалности, али и лековитости воде и блата, и гости изражавају задовољство.

"Презадовољна сам са услугом и са свиме, предивна је бања."

"Одлично је, много је већа разлика раније није било таквих услуга и није било заиста, мени је прелепо."

"Љубазни су људи и пријатни у хотелу и стварно је јако лепо".

Специјална болница за рехабилиацију ускоро ће бити и носилац признања "Brand leader award" које јој се додељује као лидеру у области медицинског и велнес туризма у Југоисточној Европи.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи