И ове године листа чекања за вртић у Житорађи

У Предшколској установи у Житорађи свакодневно борави око двеста педесеторо деце. Потребе за услугама вртића много су веће, па је и ове године направљена листа чекања, а једино решење је да се објекат прошири.

У обданишту "Прва радост" у Житорађи борави тридесетак малишана узраста две до пет година. Још толико деце која испуњавају услове за смештај у вртић није стигло даље од листе чекања. 

Међу њима и мала Софија коју чува бака:

"Мајка ради, отац ради. Ја сам запослена, мењам смене, уклапамо се и то је то. Ми морамо да чувамо дете, нема ко други. У вртић је уписана, на листи чекања је. Сада од септембра, да ли ће је примити или неће, то је питање, јер смо их цело лето молили."

Проблем са смештајем деце у обданиште појавио се пре неколико година, када је повећана могућност родитеља за запослење а, због недостатка простора, укинут је и целодневни боравак за предшколску децу.

Родитељи су потписали петицију, а проблем је, како кажу, што су деца у вртићу до 11.30 а они раде до два или три сата.

"Ми смо на све начине покушавали да нађемо одговарајући простор али се испоставило да ниједан простор који смо гледали није добар, не одговара у ствари потребама деце", наглашава Весна Килибарда, директорка ПУ "Прва радост".

Трајно решење било би проширење објекта што би, према пројекту, коштало око 25 милиона динара.

"Ми смо спремни да наредне године кренемо у реализацију тог пројекта", каже Иван Станојевић, председник Општине Житорађа. "Тражићемо помоћ Министарства, можда ћемо морати да коригујемо пројекат и самим тим да смањимо трошкове."

У вртићу се надају и да ће се на игралишту поред ускоро наћи љуљашке и тобогани - дар фондације Новака Ђоковића. Мештани Житорађе су своју захвалност изразили овим муралом али играчке због
нерешених имовинскоправних односа, већ више од годину дана чекају на монтажу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи