Међународни волонтерски камп код Голупца

У селу Добра код Голупца организован је међународни волонтерски камп. Млади који су дошли из целе Европе уређивали су школско двориште. Мештани су им се веома обрадовали и узвратили љубазност.

У селу Добра код Голупца ово лето провели су млади волонтери из Европе и Србије. Направили су клупе и офарбали мобилијар дечијег игралишта, ограду око школског дворишта и насликали мурале. Поред Дунава и Националног парка Ђердап, једног од најлепших делова Србије, највећи утисак гостију су мештани.

"Мислим да су волонтирање и путовања најбољи начин да истражимо и разумемо свет", каже Соња Туранова, волонтерка из Словачке.

"Свиђа ми се Србија. Људи из села су веома добри. Стално нам помажу, доносе нам храну, материјале и опрему. Увек се смеју и срећни су", каже Ефе Оздин, волонтер из Турске.

"Буквално никада нисам упознала боље људе", каже Маријана Коларевић, волонтерка из Београда.

Вредне омладинце мештани су дочекали као сунце, јер овде ретко долазе и они који су из Добре потекли. А трећина њих живи у иностранству.

"Ова деца су ми срце отворила. И срце и душу. Толико сам срећна и радосна са њима и бићу тужна када оду", каже Драгица Попић из Добре код Голупца.

Добра је једно од места које је измештено када је прављена хидроцентрала Ђердап. Тада су добили водовод и канализацију, базен, било је чак и фабрика. Сада се све полако гаси.

"Са временом је све дотрајало и требало би да се обнови. Да би се бавили неким туризмом, треба доста пара и улагања", каже Драган Ковачевић, председник Месне заједнице Добра код Голупца.

Уколико се волонтерима и даље не буде полазило кући, можда уреде и базен, па буду талични и за прве туристе. Камп је организовала омладина Јазаса Пожаревац.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво