Летњи образовни камп за основце на Дивчибарама

Основци талентовани за математику и програмирање из Србије, Републике Српске и Црне Горе на Дивчибарама ове седмице похађају Летњи образовни камп. Уз предавања и радионице, за њих су организоване и спортске и забавне активности.

Талентоване математичаре, узраста од трећег до осмог разреда, у Летњој школи на Дивчибарама затекли смо и у радној атмосфери, али и у слободним активностима. Препуни утисака били су расположени за разговор.

"Ово је тежа математика него што смо учили, него што смо ми учили до сада и, али није толико тешка да је не можемо савладати зато што предавачи долазе из свих, из свих крајева Србије", каже Ксенија Видаковић из Подгорице.

"Најбољи део кампа, по мом мишљењу је дружење, јер смо се стварно добро спријатељили", каже Јована Тасовац из Београда.

"Риверси, судоку, Рубикова коцка, стони тенис и много, много других ствари, то је добро време да се надмећемо, дружимо", каже Лука Бачевић из Бујановца.

У Летњој школи математике је седамдесеттроје ученика, док образовни камп програмирања похађа двадесетчетворо старијих основаца. Некадашњи полазници стасали су за предаваче.

"Старији ученици и студенти су помагали нама кад смо ми били година ове деце, која су сад овде и сад ми желимо да се одужимо", каже Владимир Миленковић, студент Кембриџа.

"Они су, фактички, најбољи од најбољих, јер је то изабраних двадесетак ученика на српској информатичкој олимпијади за основце", каже Коста Грујчић, студент математике и информатике.

Друштво математичара Србије и његова подружница у Ваљеву организатори су Летње школе на Дивчибарама уз подршку друштвено одговорне фирме.

"Помоћ обдареним младим математичарима, а овог лета и младим програмерима, да добију неке додатне информације, неку додатну подршку на путу свог напредовања", каже Вељко Ћировић, координатор Летње школе математике.

"Из масовности се надамо да ће већи квантитет уствари подићи ниво квалитета. Други велики разлог наше подршке, уствари подршка самој индустрији, односно ИТ индустрији у Србији", каже Дарко Петровић, донатор.

И педагози и запослени у ИТ индустрији сматрају да талентовани млади математичари и програмери треба да буду заједничка брига, јер су то наши будући стручњаци.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 236 255

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво