Живот у оронулој туглари

Шездесетогодишња Љиљана Стојковић са болесним сином и мајком живи у оронулој туглари у Лесковцу. Са месечним примањима једва подмирују рачуне, а у кући, кажу, тешко да ће моћи ове године да презиме.

Део куће понире, урушава се кров, плафони и зидови попуцали, а чим падне киша постављају најлоне и судове, јер се вода слива свуда. Најгоре је што се напуне и лустери. Овако већ девет година живи трочлана породица Стојковић у Јагодинској 18 у Лесковцу.

"Кућа је у паду. Ако могу да презимим ћу презимим има на улице да спавамо и без дрва. Раније сам се борила ви знате ове године више не могу да се изборим", каже Љиљана Стојковић.

Љиљана је инвалид. Њен син који такође има здравствених проблема је без посла. Љиљанина мајка осамдесетшестогодишња Нада је тешко болесна. Две пензије укупно 21 хиљада динара је све што имају, а само за рачуне им је потребно бар половина. Не сећају се када су за ручак имали месо чак немају ни за неопходне лекове.

"Те 10.000 ја ги помагам ћерко. Платим струју 5.000, платим пет примим пет и гледам дал ће донесе нешто да поједем и оно да поједе", каже Нада Стојковић.

У лесковачком Центру за социјални рад кажу да ће угроженој породици Стојковић помоћи колико могу.

"Кроз један вид једнокаратних, новчаних, социјалних помоћи, за набавку лекова с обзиром да се ради о болесним лицима, за набавку основних животних намирница и за набавку огрева за предстојећу зиму свакако да можемо да им помогнемо", каже Бобан Илић, директор Центра за социјални рад Лесковац.

Једнокартна помоћ сигурно ће им добро доћи. Међутим док се не санира трошна туглара, за шта је потребно најмање 100.000 динара, Стојковићи неће имати миран сан.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи