Мештани Тибужда код Врања без канализације

Мештани села Тибужде код Врања имају проблем са канализационом мрежом. Пројекат изградње покренут је пре десет година, али део села још увек нема канализацију, иако су, кажу мештани, измирили дуговања. Изградњу мреже започело је Јавно-комунално предузеће "Водовод", а радове су наставиле друге фирме.

Канализациона мрежа у селу Тибужде гради се више година. Завршено је 11 од укупно 19 километара. Радови су више пута прекидани и мењали су се извођачи. Део села још чека канализацију.

"Овде људи су овисни од бушотине, од бунари за воду, а такорећи свака кућа има септичке јаме, то све иде у земљу", каже Светислав Стојановић из Тибужда.

"Мењали су неке трасе, рекли су нам да се стрпимо, а десет година је прошло", каже Горан Величковић, из Тибужда.

"Ми смо приградско село, почели смо да плаћамо сеоску канализацију 2006. године, учешће у пројекту смо платили 50, 60 евра", каже Мирјана Павловић из Тибужда.

Поред Тибужда, канализациона мрежа пролази и кроз село Златокоп. Вредност пројекта је 66 милиона динара. Радови су прекинути, новом извођачу није исплаћен новац.

"Направили план да се преко републичких органа један део средстава обезбеди, што је учињено. Слали смо копију главног пројекта Влади Републике Србије, то је у вези са делом канализационе мреже за Златокоп. Кроз ребаланс градског буџета за неколико недеља да се укључи у тај комунални програм и месна заједница Тибужде", каже Саша Иванов, председник режијског одбора Месне заједнице Тибужде.

Врањско приградско насеље Палестина има канализацију, али се често запушава. У предузећу "Водовод" кажу да није рађена комплетно по пројекту.

"Највише проблема имамо увече, и ноћу кад спавамо, тај смрад не може да се истрпи", каже Слађана Павловић, насеље Палесина.

"Из Водовод је био камион, али нису могли, кажу да то није њихова дужност", каже Слободан Стефановић, насеље Палестина.

"Ми смо радили пројекат, а извођач је отишао, није из Врања, и нема никакву обавезу одржавања. Све то пада на терет грађанима, а ми им понекад излазимо у сусрет", каже Божидар Ђорђевић, технички директор ЈП "Водовод".

У месној заједници Тибужде очекују да се проблем са канализационом мрежом реши до краја ове године.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи