Стручна обука за посао у војномедицинским установама

Конкурс за медицинске техничаре који желе да раде на ВМА и у другим војно-здравственим установама продужен је до 21. августа. Кандидати морају да одслуже шест месеци војног рока. Прва, јунска генерација војника завршава стручну обуку у Нишу.

Војници јунске класе који су се пријавили на конкурс за војномедицинске установе тренутно су на стручној обуци у Нишу.

Овај део обуке траје 45 дана и у завршној је фази. У новоформираној чети је 39 војника, а више од две трећине су жене.

Већина кандидата већ има практично искуство у здравственим установама. У Нишу уче како да се понашају у импровизованим ратним условима. Наредна три месеца кандидати обуку настављају на Војномедицинској академији.

На основу конкурса, посла на ВМА и у осталим војним установама има за 130  медицинских техничара, лабораната и фармацеутских техничара.

На ВМА кажу да ће они који се запосле као професионални војници имати могућност да преко санитететских служби учествују и у међународним мировним мисијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво