Мост - решење за саобраћајни колапс у Новом Пазару

На новопазарским улицама током лета, саобраћајни колапс свакодневна је појава. Уз непрописно паркирање, велики број пешака и аутомобиле Новопазараца који су на привременом раду у иностранству, проблем изгледа нерешиво. Ко је највише погођен дугим застојима и да ли градска Управа ради на решењу?

Иако свесно крше саобраћајне прописе, возачи у Новом Пазару тврде да другачије није могуће и да би уз поштовање истих, саобраћајни колапс био још већи.

Готово нерешив проблем за новопазарске ауто-школе?

"Ми се мучимо и трудимо се да на најбољи начин обучимо кандидате. Да их уведемо у овај нови систем полагања, да буду бољи у односу на остале возаче. Међутим, много је тешко, јер немамо улица. Доста је пребукирано, кола су паркирана непрописно", каже Милан Вукићевић из ауто-школе "Саобраћајни сигнал 2008" .

Растерећење градских улица ће доћи, како кажу надлежни, завршетком радова на мосту у насељу Јалија. Иако започет 2015. године, са роком завршетка у мају 2016. поплаве из марта 2016. блокирале су радове.

"Од налета воде, никаква скела оно не би могла да издржи и наравно да је дошло и до рушења те скеле", рекао је Адем Тутић из ад "Нови Пазар пут". Каже да никакав мост није био постављен.

Након поплава урађена је потпуна ревизија пројекта. То је, како кажу, основни разлог због којег изградња није раније настављена.

"Имамо неколико решења да би растеретили град. Једно од решења је изградња овог моста где ће директно моћи да се уђе у први део града", каже Нихад Хасановић, помоћник градоначелника. 

Сви они који желе да изађу брзо и уђу у град, овај ће мост бити спас, сматра Хасановић.

Ради се санација још три моста који ће растеретити улазак и излазак из града и олакшати кретање пешака. Рок за завршетак радова на мосту у Јалији је новембар текуће године.

rts.novipazar@rts.rs
+381 20 317 837

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво