Мост - решење за саобраћајни колапс у Новом Пазару

На новопазарским улицама током лета, саобраћајни колапс свакодневна је појава. Уз непрописно паркирање, велики број пешака и аутомобиле Новопазараца који су на привременом раду у иностранству, проблем изгледа нерешиво. Ко је највише погођен дугим застојима и да ли градска Управа ради на решењу?

Иако свесно крше саобраћајне прописе, возачи у Новом Пазару тврде да другачије није могуће и да би уз поштовање истих, саобраћајни колапс био још већи.

Готово нерешив проблем за новопазарске ауто-школе?

"Ми се мучимо и трудимо се да на најбољи начин обучимо кандидате. Да их уведемо у овај нови систем полагања, да буду бољи у односу на остале возаче. Међутим, много је тешко, јер немамо улица. Доста је пребукирано, кола су паркирана непрописно", каже Милан Вукићевић из ауто-школе "Саобраћајни сигнал 2008" .

Растерећење градских улица ће доћи, како кажу надлежни, завршетком радова на мосту у насељу Јалија. Иако започет 2015. године, са роком завршетка у мају 2016. поплаве из марта 2016. блокирале су радове.

"Од налета воде, никаква скела оно не би могла да издржи и наравно да је дошло и до рушења те скеле", рекао је Адем Тутић из ад "Нови Пазар пут". Каже да никакав мост није био постављен.

Након поплава урађена је потпуна ревизија пројекта. То је, како кажу, основни разлог због којег изградња није раније настављена.

"Имамо неколико решења да би растеретили град. Једно од решења је изградња овог моста где ће директно моћи да се уђе у први део града", каже Нихад Хасановић, помоћник градоначелника. 

Сви они који желе да изађу брзо и уђу у град, овај ће мост бити спас, сматра Хасановић.

Ради се санација још три моста који ће растеретити улазак и излазак из града и олакшати кретање пешака. Рок за завршетак радова на мосту у Јалији је новембар текуће године.

rts.novipazar@rts.rs
+381 20 317 837

број коментара 1 пошаљи коментар
(понедељак, 21. авг 2017, 20:41)
Pazarac [нерегистровани]

Prioritet

Najbitnije je uraditi jos jednu kolovoznu traku uz postojeci most u centru grada, pored hotela "Vrbak", jedino ce se tako rasteretiti uzasan gradski saobracaj !