Рекордни извоз ваљевског "Крушика"

Одбрамбена индустрија Србије у овој години има уговорени извоз вредности 754 милиона долара. Значајан допринос томе дао је ваљевски "Крушик" који ће са 80 милиона долара ове године имати најбољи извозни резултат у историји фабрике.

Крушик у овом тренутку, три године унапред има упослене капацитете. Да би испунио уговорне обавезе, без динара државних субвенција, само у овој години запослио је 400 радника.

"Незапослено лице сам био. Са бироа су ме позвали, одрадио сам ту неку  обуку и почео сам да радим", каже Александар Ранковић, радник.

"Задовољна сам што имам посао у државној фирми, што се поштује радник. Плата је на време, сигурна", каже Катарина Продановић, радница.

Око педесет хиљада динара је просечна плата у Крушику који запошљава 2.640 радника. Сопственим средствима ширио је ракетни и минобацачки програм и тако освајао светско тржиште. Отворена је фабрика комора ракетних мотора, једина у региону, а ускоро ће бити изграђена нова капислана.

"Тренутно имамо уговорених послова за 276 милиона долара и имамо  упослене капацитете за целу 2017., 2018. и 2019. годину. Крушик ће у овој години, како ствари стоје, оборити историјски рекорд када се ради о обиму производње и извозу, и премашити обим извоза од око 80 милиона  долара", каже Младен Петковић, директор "КРУШИК-а".

До пре три године Крушик је био губиташ. Нови ракетни и минобацачки програм донео је пословни преокрет. Крушикови производи сада се продају у 70 земаља, а највећи купци су САД, Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати и Вијетнам.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 236 255

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво