Пролом бању овог лета посетило 30.000 гостију

Овог лета у Пролом бањи било је више од 30 хиљада гостију, а све је више и страних туриста. Њима су доступни и нови садржаји у велнес центру који је изграђен на четири хиљаде квадрата.

Мала Маша из Москве допутавала је са мајком у Пролом бању где је упознала нове другаре и научила да плива.

"Ваздух, вода, све ми се допада. Пливање у лековитој води које овде има у изобиљу је невероватно", каже Јулија Иванова, Москва.

"Изненађен сам много услугом и оним што бања нуди. Види се напор и жеља да се направи нешто велико. Фантастично је", каже Горан Миланов, Скопље.

Гостију из Русије и нама суседних земаља је највише, али долазе и Швеђани, Французи, Немци. По броју издатих ваучера ова бања је на првом месту у Србији  већ другу сезону за редом.

"Ова вода са 9,2 пх, значи базна, у овој природи у оваквој лепоти, на овој висини, са овим ваздухом, то је нешто што може само да препороди човека и да му донесе здравље и уживање без краја, предграђе раја", каже Сузана Лазаревић, Лазаревац.

Гостима су овог лета доступни и нови садржаји. На четири хиљаде квадрата изграђен је најсавременији велнес центар.

"Комбинујемо значи овај температуру, а онда смо направили и проломско море, искомбиновали смо пролом воду, морску со, тако да је то једна посебна атракција и за младе и за старе. Ту су остали природни фактори, много сунчаних дана, лепа природа и та комбинација чини људима једно задовољство, један утисак да је изузетно", каже Радован Раичевић, генерални директор АД Планинка Куршумлија.

Све захтевнији гост који у бању више не долази само ради лечења, већ и уживања, натерао је туристичке раднике да му излазе у сусрет, па ће тако и Пролом бања већ од наредне сезоне добити аква парк.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво