Не ради лифт у Центру за социјални рад у Новој Вароши

У делу зграде Општине Нова Варош у којем су просторије Центра за социјални рад, Филијала Националне службе за запошљавање, Катастар непокретности, пријепољски Основни суд и ЈП "Енергија", већ седам месеци не ради лифт. Због тога највише проблема има више од 1.800 корисника Центра за социјални рад који је, као и остале јавне установе, обавезан да обезбеди приступ тешко покретним корисницима.

До улаза у зграду кроз рампу или уз двадесетак степеника, а онда због вишемесечног квара лифта, за старе, болесне и тешко покретљиве, напорно и уз више пауза, двадесетак минута дуго, пешачење до 4. спрата и Центра за социјални рад.

"Богами тешко. Нисам доброг здравља, оперисана кичма и тако. И ово траје већ неко време? Јесте, дуже време траје", каже Невзета Ћосовић, Нова Варош.

"Ја сам млађи човек, ноге заболе, а не старији људи које понекад и водим до горе", каже Миломир Обућина, Нова Варош.

Нововарошки Центар за социјални рад, дневно посети тридесетак  корисника, а остале  јавне службе, на 2. и 3. спрату овог дела зграде,  готово 100 странака дневно.

"То су стара лица, лица са инвалидитетом којима је отежано кретање. Међу њима има и деце, трудница и различитих категорија корисника који свакодневно улазе у ову службу и имају проблем, јер до 4. спрата није лако доћи", каже Јелена Лековић, директорка Центра за социјални рад Нова Варош.

Одржавање лифта, уз споразум о равномерном учешћу свих корисника, поверено је Основном суду у Пријепољу који је пре неколико година, са агенцијом потписао све до сада поштован, уговор за одржавање лифтова.

"У међувремену та агенција је прешла у Београд, седиште је сада у Београду. Ја сам контактирао власника и директора. Он је био обећао да ће доћи да се то поправи за десетак дана. Међутим он има одређених здравствених проблема и обећао је да ће у најскорије време доћи да поправе тај лифт", каже Милета Безаревић, председник Основног суда у Пријепољу.

Одмах по поравци лифра која ће, сви се надају уследити што пре, овде ће тражити ближу агенцију за одржавање, али кажу и нови, ефикаснији начин одржавања лифта.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара