Клизиште у центру Лознице

Грађани Лознице указали су на вишегодишњи проблем са клизиштем које се налази у центру града. Клизиште које се активирало током 2014. године, налази се на изузетно прометном месту, тик уз магистрални пут Лозница - Ваљево те тако прети да угрози безбедност великог броја људи који се тим путем свакодневно крећу, али и безбедност 13 породица које живе на брду изнад.

Старо клизиште, а за породицу Секулић нови проблеми. Осим што им је клизиште на неколико корака од домаћинства, недавно су се појавиле и пукотине на кући које показују да се земља креће и даље. Њихов проблем, деле и комшије, али и велики број пешака, возача, као и станари околних зграда.

"Тротоаром кад иду људи угрожени морају да сиђу на магистрални пут, жене са колицима са малом децом морају да сиђу на магистрални пут, саобраћај ту нон стоп, аута пролазе, ово дрво само што се није пало доле, они чекају вероватно да се деси нека несрећа нешто па да онда реагују", каже Гордана Секулић из Лознице.

"Обраћали смо се свим могућим надлежним институцијама у Општини и они су сви пребацивали тај случај једни на друге и то се клупко никако није одмотало до сада, још увек не знамо ни где ни шта, чекамо спас ал не знамо од кога", каже Миодраг Секулић из Лознице.

Комшије, кажу, да су први проблеми са клизиштем кренули током реконструкције магистралног пута Лозница - Ваљево, а да су обилне кише током 2014. године додатно погоршале стање. Неки од њих су тада остали без ограда, баште и гараже.

"Пола плаца је отишло значи само је пут остао, пет шест метара које је било за паркинг то је отишло све доле и онда мора да имамо страх неки живимо стално под страхом, ако се то не уради кућа ће да оде", каже Миљко Марковић из Лознице.

У покушају да сазнамо када ће проблем са овим клизиштем бити решен из Градске управе су нас упутили на "Путеве Србије" од којих смо добили саопштење да се клизиште не налази у њиховој надлежности, али да су они као одговорно предузеће урадили пројекат санације. У саопштењу такође пише и да ће Путеви Србије почети са санацијом овог клизишта тек када локална самоуправа поправи водоводну цев која се налази у овом појасу.

На другој страни, у лозничком "Водоводу" кажу да нису имали никакву пријаву квара на водоводној мрежи на поменутој локацији.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво