Завршено реновирање Дома ученика у Краљеву

Када почне нова школска година, ученици из свих крајева земље који су смештени у краљевачком Дому ученика, ући ће у реновиране собе. Нови услови рада, верују у Дому, допринеће бољем успеху у школи и вананаставним активностима. За ове радове, Министарство просвете издвојило је око 1,6 милиона динара, а град Краљево је помогао изградњу спортске хале.

Молери, бравари, керамичари, спремачице ужурбано приводе крају радове на реновирању ученичких соба. Посла има и на уређењу спољашњег простора. Последњег дана августа, када стигну ученици спремни за нову школску годину, имаће нов, лепши смештај.

"Али је задовољство моје и мојих колега  да овај дом буде леп, да деца уживају у њему да раде, да се нечему науче, па ћемо можда ту децу и да упознамо кроз живот, можда и моји унуци дођу овде," каже Радован Маричић један од оних који уређују Дом ученика.

Крајем септембра биће завршена и спортска хала, у чију су изградњу и опремање ресорно Министарство и град Краљево, издвојили око 50 милиона динара.

"Дочекаће их за разлику од прошле године када су завршавали школску годину један уређен простор", каже Драгутин Карановић директор Дома ученика.

Он додаје да, поред Дома, завршавају и спортску халу тако да ђаци имају потпуно заокружену целину.

У овом Дому има места за 320 ђака и сва су попуњена у првом уписном року. Више од половине заузеће ученици средње Шумарске школе, који долазе из читаве Србије.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво