Промаја - спас од врућине у градском превозу

По летњој врућини није лако путовати посебно у градском превозу без климе. А како је тек возачима и кондуктерима који више сати бораве у неклиматизованом простору, знају они који се возе једним таквим аутобусом на линији Севојно-Дубоки Поток.

На 35 степени у Севојну, на почетној станици градског аутобуса у подне-упекло сунце, угрејао асфалт тек по који путник, али за возача и кондуктера зна се. Креће круг кроз град од сат времена.

"Врућина је и у аутобусима као и напољу, свеједно је,врућ асфалт, врућ и аутобус, али ми се сналазимо на неки начин, отворимо мало прозор, мало врата, хладне водице и пешкир за брисање и то је то. Како путници, како они реагују?. Па путници, мање више, како ко, у зависности од својих личних проблема. Неко подноси врућину добро, неко грди, негодује, али против природе се не може", каже Сава Жунић, возач" Ужице превоз".

Оно што чека све у аутобусу је гужва на делу којим иде магистралом, радови на улицама, семафори и раскрснице, двадесетак станица. У подне нема ни уобичајене гужве на стајалишту код пијаца. А све време најбољи и једини спас од врелине.

"Прозори, аутобуси их неки имају неки немају. Пије се хладна вода, хладни сокови, имамо те паузе које су предвиђене и то је то. Када се отворе прозори буне ли се оно-страшна српска промаја, буне ли се људи. Буне се понекад, али морају да схвате то, јер како ћемо другачије, јер ипак температуре су заиста високе", каже Снежана Ерић кондуктерка.

Путници су овог пута били тихи и не баш говорљиви- двадесетак минута, колико траје просечан боравак у градском аутобусу, и без климе се издржава некако. Толико је и наше путовање трајало, а аутобус, један од три на сталној градској линији, наставља кружење.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се