Дани Бате Стојковића у Врњачкој Бањи

Врњачка Бања је у знаку Батиних Дана - културној манифестацији посвећеној прослављеном глумцу Данилу Бати Стојковићу.

Глумци су стигли у Врњачку Бању. Савременице великана српске глуме, Мира Бањац и Светлана Цеца Бојковић ове године су изабране да промовишу Батине Дане. Мири Бањац, која је напунила 87 година, то није представљало тешкоћу.

"Мени ништа није тешко. Засад. Када буде, јавићу", каже Мира Бањац, глумица.

Фестивал се одржава у реновираном врњачком амфитеатру. Две позоришне представе, биће изведене и на тргу културе.

Сви посетиоци Батиних Дана могу да се и фотографишу са Данилом Батом Стојковићем. И не само са њим, већ и са свим ликовима из филма Ко то тамо пева.

Многи су искористили прилику да се сликају са омиљеним глумцима док сцена где се чула и препознатљива музика из овог филма, није била препуштена глумцима. Листом су се захвалили гледаоцима што су са њима поделили сећање на Бату и прошла времена.

"Ми знамо за неке друге ствари, за неко друго време. Без обзира што то време не може да се врати, могу да се, овим сусретима, сачувају од заборава велики глумци што је најважније", каже Светлана Цеца Бојковић, глумица.

Прве ноћи сусрета крушевачко позориште извело је комад Буздован у режији Предрага Стојменовића.  Држење се наставило до касно у ноћ у једној од Батиних омиљених кафана.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи