Краљево - Ускоро нова пасарела

У Краљеву почели радови на изградњи новог пешачког моста преко пруге, између главне аутобуске и железничке станице. Планирано је да пасарела буде пуштена у рад уочи обележавања годишњице на Гробљу стрељаних

Четири године, свако ко је прелазио преко пешачког моста на крају парка код железничке станице у Краљеву, чинио је то на своју одговорност, јер је био забрањен за употребу. Мост су, за то време, прелазили они које посао или школске обавезе воде у тај део града или су се, пак, одлучивали за другу небезбедну варијанту - прелазак преко шина.

Од јесени, на овом месту биће нова пасарела за чију изградњу је из градског буџета издвојено 14 милиона динара. Од старе пасареле биће сачувани само носећи стубови за које је оцењено да су квалитетни.

 

Сада је у току демонтажа старе пасареле, после чега ће бити започета изградња нове челичне конструкције. У нови пешаћки мост биће уграђено 50 тона челика, па се очекује да ће конструквија бити сасвим безбедна наредних деценија.

Према речима Александра Несторовића, директора Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, крајњи рок за радове које изводи краљевачко предузеће "Амига" је 23. октобар, односно 90 календарских дана.

"То је девет дана после годишњице обележавања 14. октобра, али имамо обећање извођача радова да ће се потрудити да до тог датума пасарела може да буде стављена у функцију" каже Несторовић.

 

Првобитно је постојао план изградње и једног подземног пролаза код главне Железничке станице у Краљеву, али се од тога одустало због подземних вода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво