Краљево без паркинг места

Паркирање у центру Краљева за многе је један од највећих стресова у току дана. Велики број возила и мало места за паркирање у централним градским улицама стварају велике гужве у току радног времена. Почетак решавања тог проблема надлежни најављују до краја јесени, када ће се увести СМС плаћање паркирања и ограничавање времена заустављања у зонама.

У Краљеву нема слободног паркинг места у јеку годишњих одмора. Кружење да би се нашло бар једно свакодневица је возача у граду на Ибру. Кажу, немају где да оставе аутомобил ни на минут, чак ни ако желе да плате. Градским превозом не могу до града, јер ретко иде. Али лош градски и приградски превоз само је део проблема.

Са новим зградама дошли су и нови аутомобили којима треба наћи место. Зато станарима неретко катанци и рампе чувају место за паркирање. На то су, према речима Олгице Ђорђевић, једне од станарки, били приморани, јер увече не могу да нађу место. Паркинг су, каже, сами уредили.

"Овде су биле велике рупе, багрем, све је то морало да се реновира, да се среди. Станари из околних улаза су скупили паре и то урадили", објашњава Олгица.

Ипак, на паркингу код градске пијаце, одакле се за десетак минута лаганог хода стиже до центра – слободних места на претек. Паркинг се плаћа 30 динара по започетом сату. Неки Краљевчани признају да је многима тешко да пешаче.

Сви хоће колима да уђу у институцију, нико неће мало да пешачи, каже један од грађана.

Увођењем наплате паркирања СМС-ом, које се очекује до краја јесени, и ограничавањем времена заустављања у зонама, почеће и решавање проблема, уверени су надлежни.

"Када то будемо решили, пробаћемо да нађемо могућност да на локацијама које смо одредили изградимо надземну гаражу. Решаваћемо једно по једно", поручује Александар Несторовић, директор Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Краљево.

У тој једначини у обзир се морају узети две познате – у ужем градском језгру је око 1.200 обележених паркинг места, а у Краљеву има више од 38.000 регистрованих возила. За четири и по деценије број становника градских насеља је више него удвостручен.

Зато се чини да било које решење које понуде градски челници неће бити трајно док грађани Краљева све послове морају да обављају у ужем градском језгру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи