Како се Панчевци боре са врућинама?

У Панчеву је данас веома топло. У центру града измерена је температура од 42 степена. Како се Панчевци расхлађују и да ли имају довољно јавних чесми и фонтана?

У Панчеву постоје 22 јавне чесме – 14 у самом граду и још осам у оклоним насељеним местима. Тренутно све раде, али када су овако високе температуре чини се да их нема довољно, јер Панчевци имају потребу за честим освежавањем. О исправности воде брине Завод за јавно здравље.

О исправности већине јавних чесми у граду брину запослени из Јавно-комуналног предузећа "Водовод и канализација", а колико ће трајати поправка, када дође до квара, зависи од врсте чесме.

"Што се тиче јавних чесми типа 'Викторија' много их је теже одржавати и обично долази до крађе делова и тешко је извршити онда њихову поправку, а код мањих чесми потребно је само чишћење одвода и проверавање квалитета воде", каже Душан Крачунов, руководилац Сектора за водоводну мрежу.

Јавно-комунално предузеће "Водовод" поседује само једну цистерну са пијаћом водом и она се извози на улице само када дође до неке веће хаварије.

У Панчеву постоје и две мање фонтане које раде. У градском парку посетиоце освежава "Девојка са лотосовим цветом", а испред Градске куће, после три године, фонтана поново ради.

На овом месту још 2009. године изграђена је фонтана која је требало да буде украс града, али је радила веома кратко и сад не служи ничему, иако је у њену изградњу уложено више од девет милиона динара.

У Дирекцији за изградњу и уређење Панчева кажу да за поправку ове фонтане треба издвојити још четири милиона динара, а да ли ће се тај новац обезбедити зависи од Градске управе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара