Босилеград, непотизам или мањак кадрова?

Агенција за борбу против корупције предложила је да се директор Основне школе у Босилеграду разреши дужности због сукоба интереса. Наводе да је Методи Чипев запослио сина, зета и брата од тетке. Директор школе се жалио на одлуку. Каже да других кандидата за та радна места није било!

И јесте сукоб интереса и није, каже директор школе Методи Чипев.

Природни одлив кадрова, због пензије, с друге стране, забрана запошљавања. На оглас за пријем на одређено време јавио се по један кандидат за радна места дефектолог-логопед и наставник грађанског васпитања – његови син и зет. Исто је било и пре шест година када је за ложача конкурисао само његов брат од тетке.

"Босилеград је тако мало место да ми морамо да примимо и неког рођака и неког сина, и то су такве околности да сам у неку руку у сукобу интереса, а у другом не знам кога да примим", каже Методи Чипев, директор ОШ "Георги Димитров".

До 15. августа у понуди су сва радна места, а има их 45. Недостаје трећина наставног кадра. Није било заинтересованих из других места.

Агенција за борбу против корупције наводи да је без утицаја чињеница да није било више кадидата за једно радно место, јер не постоје изузеци који би ослободили функционера одговорности.

Рођаци, запослени на одређено време, до истека уговора, или док се не јави други кандидат, најавили су, преноси директор, да ће се жалити Националном савету и Амбасади Бугарске, због ускраћивања права на рад.

"Они су грађани другог реда, по мени. Треба да живе овде, хоће да живе у Босилеграду, али пошто сам ја директор, а они су неки моји рођаци, онда морају да се иселе", каже Методи Чипев.

Поступак је у току, жалили су се на одлуку Агенције за борбу против корупције.

"Због хитности послова примио је сина и зета, и жалили смо се да није имао другог избора и да су се налазили на бироу рада", каже Драган Симеонов, секретар школе "Георги Димитров".

У Босилеграду постоји једна основна школа са 24 истурена одељења. Настава је двојезична, на српском и бугарском језику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи