Четири хотела у власништву катарског хотелијера

Пре годину дана четири хотела у саставу угоститељског предузећа "Европа" у Сурдулици, поред Власинског језера и у Црној Трави купио је, за милион евра, Али Абдула Ал Маки из Катара. Тиме је постао власник 70 одсто капитала, а радницима су, по Закону о приватизацији, припале акције.

Природа га је привукла, каже да је магична, рајска. Али Абдула Ал Маки сумира утиске годину дана после потписивања уговора о куповини хотела. Сређене су собе, реновирана и тераса хотела Власина, има још доста посла.

"Треба пуно времена да се заврше папири, ја хоћу брзо, да буде брже", каже Али Абдула Ал Маки, власник хотела.

Хотел ће радити до краја туристичке сезоне, септембра се затвара, до следећег лета. То ће бити време за изградњу.

"Изградња једног затвореног базена преко пута хотела, изградња спортских садржаја, спортске хале и осталих садржаја", каже Владица Јовановић, управник хотела.

Спортски туризам биће приоритет, заинтересована је и Олимпијска Академија Катара, прате и спортске резултате наших тимова.

"Српски национални тим је јак у одбојци, кошарци, ватерполу, тенису  наравно. Катар воли спорт, желимо да укључимо још више људи, да буду  активнији у спортским дисциплинама", каже др Али Абдулрахман Ал Албакри Алиафел, председник Олимпијске  Академије Катара.

"Да привучемо људе на Власинско језеро, да буде развијеније, репрезентативно место за туризам", каже Али Абдула Ал Маки, власник хотела.

Има туриста крај Власинског језера, посебно током викенда. Највише из Бугарске.

"Све је добро, убаво је. Можда неки базен да се направи за децу, иначе, у суштини, све је супер", кажу туристи.

Добро је и запосленима, после приватизације и даље су на радним местима, ангажовани су и сезонски радници.

"Нови власник је дошао, да, и све је у реду, ми смо задовољни и настављамо даље, видећемо", каже Иван Илић, конобар.

Власинско језеро је друго по величини у Србији, подручје је заштићено као предео изузетних одлика. Пуњењем акумулације издвајао се тресетни слој са дна и тако су настала пловећа острва, највећа су Страторија и Дуги Дел.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се