Нова улагања у општину Власотинце

Захваљујући младима који раде на пројектној документацији, за мање од годину дана у општину Власотинце из државне касе стигло је скоро 130 милиона динара. Завршена је реконструкција Дома здравља, изграђеног 1962. године, а још се ради на поправци Техничке школе и Гимназије. Власотинчани очекују да ће ускоро бити решен и проблем водоснабдевања.

Нова столарија и постављена изолација већ дају резултате. У ординацијама пријатно и без укључених клима уређаја. Добро за пацијенте, још боље за лекаре Дома здравља у Власотинцу.

"Ми смо презадовољни учинком и условима који су нам овом реконструкцијом омогућени за рад", каже др Марија Валчић, лекар Дома здравља у Власотинцу.

Од изградње пре више од пола века доградјивано јесте, не и реновирано. Сада је Дом здравља добио потпуно нов изглед и нови кров. Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила је скоро 23 милиона динара.

"Уз помоћ средстава локалне самоуправе и нешто нашим средствима то је било само одржавање, али овако веће инвестиције нисмо могли сами да обезбедимо", каже Милена Станковић Митровић, директор Дома здравља у Власотинцу.

Зграда у којој су смештене Гимназија и Техничка школа завршена споља, још се ради унутра. Комплетно средјивање од подова до електроинсталација. У новој школској години неупоредиво бољи услови за око 1.000 ученика и преко 100 професора две школе.

"Преко 30 милиона динара је преко Канцеларије владе Републике Србије за управљање јавним улагањима уложено у овај објекат", каже Живан Шушулић, директор Гимназије у Власотинцу.

Стално на терену, да ослушну, процене, припреме пројекте и буду спремни, бар корак пре конкурса које држава расписују. Млади тим општинске управе предводи електроинжењер Владимир Коцић.

"Ми у овом тренутку имамо спремно преко 70 пројеката, у року од годину дана смо урадили преко 100 , а тренутно се реализује тридесетак", каже Владимир Коцић, помоћник председника општине Власотинце.

"Ми унапред спремамо пројекте са комплетном документацијом, дозволом за градњу, јер су рокови јавних позива кратки и то нам даје предност да конкуришемо на време и добијемо средства", каже Зоран Тодоровић, председник општине Власотинце.

Тако ће надају се решити и горући проблем општине: водоснабдевање, али и санирати четири моста и потпорне зидове оштећене у поплавама. Предаха нема, јер захваљујући одобреним пројектима неколико министарстава креће се са реконструкцијом две улице и са радовима на енергетској ефикасности дечијег вртића.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво