Успешна сезона ужичког одмаралишта у Бечићима

Инвестирање у дечја одмаралишта, уместо продаје или приватизације по сваку цену може донети значајан девизни прилив у државну касу и приход локалној самоуправи. Многа одмаралиштима су запуштена и девастирана, али има и оних у којима се бележи успешна сезона.

Многа некада друштвена одмаралишта на Јадрану, због нерешених имовинских односа и распада Југославије постала су руине, попут 11 хиљада квадрата у Дућама код Сплита. Данас радничка или дечија одмаралишта дуж Јадранске обале су права реткост. Ипак, објекат у Бечићима, којим газдује јавна установа Дечје одмаралиште "Златибор", и даље су у својини града Ужица.

"Идемо онај систем, што нижа цена, а што већи број корисника. То даје резултат, јер ми смо само у задњих четири године из сопствених средстава, уз помоћ министарства туризма и града као оснивача, успели да доградимо преко 1700 квадратних метара. Значи, дуплирали смо нашу квадратуру, односно број наших смештајних јединица", каже Владан Цупарић, директор Дечијег одмаралишта "Златибор" Ужице.

Док је објекат у Бечићима намењен за рекреативну наставу, на Златибору је пажња посвећена будућим професионалцима у спорту, који због врхунских стручњака и услова за припреме долазе из целог света.

"Ја сам имао понуде и могућности да одем и у друге смештаје, који су можда, ајде да кажемо бољи на изглед и шта ти ја знам. Међутим, када радите са децом, онда је једно сасвим сигурно идете на оно што је сигурност и што је традиција", каже Вања Грбић.

Инвестирање у дечја одмаралишта, уместо продаје или приватизације по сваку цену, може обезбедити значајан девизни прилив у државну касу.

"Да те инсталације спортске зарађују новац и да неки народи, који нису баш превише размажени, као што су рецимо Французи, Италијани, Шпанци, доводе своје екипе да остављају овде, тај спортски динар, који је врло значајан за развитак Србије", каже Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије.

Србија има планине и језера, али нема море. Зато Ужичани љубоморно чувају објекат у Бечићима, како би у летњем распусту уживала и деца чији родитељи не могу да им приуште одмор и она која летују о сопственом трошку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи