Прокупчани без проблема са водоснабдевањем

Прокупчани овог лета, и поред веома дугог сушног периода и високих температура, немају проблема са водоснабдевањем. Према уверавањима надлежних из Јавног комуналног предузећа "Хамеум" у Прокупљу, уз рационалну потрошњу, на коју апелују, тако би требало да остане и у наредним месецима.

Оваквих слика, током летњих мееци, нерадо се сећају становници прокупачких насеља у тзв. вишој зони. Кажу да сада срећом више нема потребе за акумулирањем воде и да она стиже до свих потрошача уредно, без обзира на доба дана и године.

"Притисак је нормалан, можемо да користимо и бојлере, за прање веш машине раде. Сад је стање побољшано. Имамо воду, притисак је солидан", кажу мештани.

У Комуналном јавном предузећу "Хамеум" кажу да осим евентуалних прекида због пуцања цеви, вода се редовно испоручује свим потрошачима. Не очекују веће проблеме  ни наредних месеци, за шта је најбоља гаранција тренутно стање у акумулацији и на извориштима.

"Акумулација Бресница је, ево као што видимо, скоро пуна, око милион кубика воде је акумулирано ту и то нам омогућује да одавде радимо максималним капацитетом значи око осамдесет литра воде у секунди да испоручујемо према граду", каже Саша Пауновић, ЈКП "Хамеум" у Прокупљу.

"Ниво је 19 и 14, а дешавало се да у овом времену буде и 12,13 метара ниво, што је било забрињавајуће, а сада је изузетно добро", каже Славиша Рајковиц ЈКП "Хамеум" у Прокупљу.

Након третмана у фабрици у Бресници, вода која стиже до потрошача, испуњава све прописане стандарде -тврде у служби за контролу, у којој се свакодневно проверава њен квалитет, уз периодични потврду и Института за јавно здравље у Нишу.

"Ја би могла да кажем грађанима Прокупља да пију једну од најквалитетнијих вода у Србији. Значи, ја радим 15 година у Водоводу и никада до сада нисмо имали забрану воде за пиће од стране Института за јавно здравље из Ниша", каже Весна Вуксановић, шеф лабораторије у ЈКП "Хамеум" у Прокупљу.

Мање кварова и уредније водоснабдевање у наредном периоду могу очекивати потрошачи у насељу Гарић, до којих вода, након реконструкције мреже у дужини од око 700 метара, више неће стизати азбестним цевима.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се