Екипа Крагујевца представник Србије у играма на води

На међународном полуфиналу игара на води - City games, Србију ће представљати екипа Крагујевца, који су били најбољи у националном финалу, синоћ одржаном на Златибору.

Другу годину заредом Крагујевчани су победили у националном финалу.

"Види се по пенима у којим играма смо најслабији. Трудићемо се да те игре спремимо што боље и да пружимо што већи отпор противницима у међународном полуфиналу", каже Страхиња Тракић, Крагујевац.

У атрактивним и адреналинским играма - City games, уз Крагујевчане у базену су биле и екипе из Чачка, Новог Сада, Сомбора, Кикинде и Чајетине.

Такмичари су се на Златибору, надметали у шест дисциплина, али како их има укупно 13, питање је да ли ће исте бити и у полуфиналу.

"Можда је најнапорнија прва - летећи ватерполо, траје у континуитету 2,5 минута, захтева и брзину и издржљивот и прецизност", каже Саша Симоновић, Чачак.

"Игре нису баш лаке, али с обзиром да ми долазимо из различитих спортова и да смо веома способни у својим спортовима, онда и у осталим, тако да, у принципу, мало више вежбања да је било, било би још боље", каже Тања Сили, Кикинда.

"Најтежа вероватно пливање у оној мрежи. Видећемо колико смо вежбали, ја сам задовољан наступом", каже Никола Кутлешић, Чајетина.

Златиборска публика, подједанко је уживала и у летећем ватерполу, спашавању туристкиње, вошарци, воденој алци, пршуту и веслу.

"Добро је све, јако лепо", каже један посетиоц.

"Супер је забава, много је лепо. Подсећа ме на оне игре без граница што смо ми гледали, забавно, оваквих догађаја треба више", додаје други.

"Сјајни су, сјајни, сјајни", каже трећи.

"Разне игре су увијек повезивале и управо то је основни мотив овог пројекта да повезује првенствено градове унутар земље, послије и државе кад то дође на међународни део натјецаја, значи, прије свега дружење и повезивање", каже Мирослав Крзyк, аутор пројекта City games.

На међународном полуфиналу у Београду крајем августа, Крагујевчани ће се надметати са најбољима из још 11 земаља за пласман у финале 2. септембра у Биограду на мору.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво