Сусрет пријатеља олдтајмера

У Португалији се од 26. јула одржава сусрет пријатеља олдтајмера. Из Врања је кренуо аутомобил, претеча "Дијане", у жутој боји са трочланом екипом љубитеља аутомобила и путовања.

Офарбан и спреман. Препознатљива врањска боја, жута, краси ауто стар 40 година. Зоран и Слободан Динчић, отац и син, крећу на пут дуг више хиљада километара. Од Врања до Ерицеире, града на обали Атланског океана. И регистарске ознаке дају смернице, преко Француске до
Португалије.

На аутомобилу натпис на француском језику: "То није путовање, то је уметност живљења".

"Од осамдесетих година возимо цитроенова возила, то је начин живота. Спремао сам се више пута, ово је први пут да се баш креће", каже Слободан Динчић.

Жути спачек разликује се и по сликама познатог вестерна на бочним странама возила. У тиму из Врања и новинар који ће снимати путовање.

"За мене ће бити велики изазов да пређем цео тај пут, да бележим сваки занимљив тренутак, места где ћемо свратити, људе које ћемо упознати", каже Србољуб Николић, новинар.

"Путовање је син предложио, планирамо да пређемо девет хиљада километара, да обиђемо до Португалије и назад, можда мало Француску, Немачку, све зависи где нас пут нанесе", каже Зоран Динчић.

Пут Португалије, на 22. сусрет љубитеља спачека, из Србије иду четири возила, а каравану се придружују још две екипе из Хрватске.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво