Завршен Међународни семинар за уметничку игру у Врању

Гала концертом у Дому Војске у Врању завршен је трећи Међународни семинар за уметничку игру на којем су учествовали полазници из Србије, Македоније и Словачке.

После десет дана припрема, једночасовне балетске представе "Вилин коњиц", "Валцер", "Перле", "Болеро" пред врањском публиком. Добро су прихваћене кореографије и класичног балета и савремене игре.

"Урадили смо божанствене оригиналне кореографије Бахрама Јулдашева", каже Лидија Павловић, балерина Народног позоришта из Београда. "Имали смо амбициозан програм, с обзиром на то да су деца била дивна, радила су по 5, 6 сати дневно." 

Педесет шесторо полазника из Македоније, Словачке и наше земље зближило се током трајања семинара.

"Ово беше за мене прекрасних десет дана", рекао је Бојан Мацев из Македоније. "Упознах прекрасни људи. Позитивна енергија, секој дан дружење од сабајле до навече."

На летњи семинар за уметничку игру дошли су предавачи из Пољске, Русије, Хрватске, Србије.

Томек Померсбах, кореограф из Пољске: "Ценим посвећеност и ентузијазам ових младих плесача, пратили су све технике које сам им показивао на радионицама." 

Еми Јанковић, кореографкињи из Хрватске ово је била прва посета Врању: "Прекрасно искуство. Дјеца су супер, јако ми је драго што сам могла бити дио ове треће године."

Трећу годину заредом летњи камп у Врању организује Институт за уметничку игру из Београда, под покровитељством Министарства културе и информисања, уз подршку Факултета за инжењерски менаџмент у Врању, града, Дома Војске и Дома ученика средњих школа, где су одржаване радионице.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво