Основци из Пчињског округа годинама најбољи у решавању комбинованих тестова

Према подацима Министарства просвете, на завршном тесту основци из Пчињског, Нишавског и Рашког округа су постигли најбоље резултате, посебно ученици из неразвијених општина. У Пчињском округу супервизори нису открили неправилности. Међу најбољима су већ годинама и ђаци из основне школе "Бранко Радичевић" у Бујановцу.

Постизала је најбоље резултате током школовања у основној школи "Бранко Радичевић" у Бујановцу и ђак је генерације. Сара Бачевић у својој школи била је најуспешнија и на завршном тесту, имала је 99 и по поена.

"Мислим да све што радимо мора да се потрудимо и урадимо најбоље што можемо. То ме мотивисало да будем добар ђак", каже Сара Бачевић, ђак генерације.

Основна школа "Бранко Радичевић" има 1.200 ђака Рома и Срба. Већ на почетку школовања, учитељи их мотивишу да уче користећи у раду савремена наставна средства.

"Трудимо се да им наставу учинимо занимљивијом, да нешто што им није доступно код куће виде у школи. Да то што је савремено применимо и да кроз тај вид савремене наставе су далеко мотивисанији", каже Слађан Петровић, учитељ у О.Ш."Бранко Радичевић" у Бујановцу.

"Кад год се сретнемо са директорима средњих школа, имају само речи хвале о сваком нашем ученику", каже Гордана Златковић, директор О.Ш."Бранко Радичевић" у Бујановцу.

У Медицинској школи у Врању 60 одсто ђака је из неразвијених општина Пчињског округа. Труде се да оправдају резултате из основне школе.

"Активно учествују како у настави тако и у ваннаставним активностима остварују јако добре резултате на многим такмичењима", каже Никола Стојановић, координатор практичне наставе у Медицинској школи у Врању.

"Да су деца борбена, да желе да се мало како да кажем изборе за боље услове живота и онда стварно раде", каже Гордана Јовановић, директор Медицинске школе у Врању.

Упис жељене школе, приоритет је сваког ђака.

"Родитељи очекују да ће њихова деца бити успешна у животу кроз образовање школујући се у интересантним образовним профилима, оно што има прођу на тржишту рада", каже Јовица Стевановић, просветни саветник у одељењу Министарства просвете у Врању.

Завршни тест у Пчињском округу полагало је више од 200 ђака и постигло боље резултете од прошлогодишњих. Супервизори у својим изјавама нису указали да је било неправилности.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво