Мештани припремили славље за стогодишњака

Најстаријем Поцерцу Живану Јовановићу, једином житељу Варне, који је дочекао стоту годину, село је приредило рођенданску прославу.

У сеоску салу је стигао први, како ред налаже да дочека госте. Ноге и слух га слабије служе, али и у стотој ведрог духа и даље на претек.

"Да ја нећу бити бојим се посланик", каже Живан Јовановић из Варне.

Мора да вредим кад је оволико људи дошло, додаје слављеник, коме је цело село приредило светковину.

"Заслужио својим радом, велики спортиста, ловац, риболовац, поштени грађанин и велики столар који је направио највише намештаја девојкама које су се удавале", каже Милан Петровић, председник Месне заједнице Варна.

За бројне кундаке за пушке, најстаријем ловцу, колеге су за рођендан спремиле ловачки гулаш, за оснивача сеоског фудбалског клуба и прве дрвене стативе на голу и слављеничка торта.

"Нисмо имали ватренијег навијача, ја сам у клубу од 1975. године, деда је долазио на сваки тренинг на сваку утакмицу", каже Мирко Селеник, ФК "Варна".

Најстаријем Поцерцу сребрњак на дар од града и градоначелника.

"То је мали знак пажње града Шапца. Једе ли се ово? Не једе!Весеље је за смех и радост, рад за младост а највећа срећа у породици," каже старина са троје деце, троје унучића, пет праунучади и чукунучетом од неколико месеци.

"Био је добар родитељ и строг, научио нас је поштењу, поштовању, да будемо честити људи", каже Милија Бобисаиловић, ћерка.

За рођенданско славље стигла је и нова лична карта. Задовољан како изгледа на слици, додаје, ако га послужи добро расположење послућиће и он до истека 2057. године.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи