Спас од врућине на Белој Стени

Бела Стена једно је од омиљених излетишта бројних Панчеваца и Београђана. Иако је Завод за јавно здравље забранио купање, људи и даље спас од врућине проналазе на Белој реци, јер, како кажу, воле нетакнуту природу и ширину Дунава на овом месту.

На седам километара од Београда и Панчева налази се Бела Стена до које се може стићи само реком. Дунав је овде веома широк и викендом када су тропски дани на острву освежење потражи и више од 1.000 људи.

Плажа је пешчана, а вода, како кажу први купачи, веома топла. Породицама са малом децом највише се свиђа што је плићак и до 30 метара од обале.

Завод за јавно здравље из Панчева извршио је контролу исправности воде у Дунаву и прве анализе показују да на Белој Стени није безбедно купање посебно за људе са осетљивијом кожом.

"Резултати показују да је вода на Белој Стени сада микробиолошки загађена, али Дунав је велика низијска река и има способност великог самопречишћавања тако да су садашњи резултати тренутни и видећемо како ће бити за неколико дана", каже Дубравка Николовска из Завода за јавно здравље Панчево.

Нову контролу исправности воде Завод ће извршити за две недеље, а у Туристичкој организацији Панчево упркос свему већ многи се распитују да ли ће градским катамараном моћи да се превезу до Беле Стене, јер и само вожња Дунавом и одмор у хладовини поред реке много више пријају од боравка на ужареном афалту.

"Наша је жеља да се катамараном у летњој сезони Панчевци превозе до Беле Стене, али имамо проблем овде са пристаном који није адекватан за наш катамаран и надам се да ћемо ускоро то успети да решимо", каже Никола Стоилковић, в. д. директора Туристичке организације Панчево.

Ко не обезбеди превоз до Беле Стене освежење ће моћи да потражи на градском базену који данас почиње да ради, а ту је и вештачко језеро у суседном селу Качарево, у којем је вода микробиолошки исправна за купање.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи