Димитрије Павлов најмлађи добитник лозничке повеље града

Додељивање градских признања у Лозници ове године личило би на све претходне, да награду за изузетан допринос није добио шеснестогодишњи Димитрије Павлов, ученик другог разреда Гимназије, који је уједно постао најмлађи носилац ове награде. У градској управи поручују да је улагање у образовање један од кључних приоритета.

Димитрије има шеснаест година и око 50 награда. Од тога 11 са републичких такмичења из физике и енглеског језика, бронзану медаљу са научне Олимпијаде у Јужној Кореји, носилац је и повеље Капетан Миша Анастисијевић, али и плакете града, једног од најзначајнијих признања у Лозници.

"Јако је лепо у смислу да претставља врло значајну стимулацију да наставим даље да се бавим тиме зато што знате да постоје људи који вас подржавају у томе", каже Димитрије Павлов.

Димитријеве награде до сада су показале да је реч о особи која има разнолика интеросовања. Љубав према физици, каже, наследио је од баке, а таленат за ову науку открио је уз професора из основне школе. Учење му, додаје, не представља обавезу, а кључ свега је добра организација.

"Волим да причам енглески језик и да га проучавам, бавим се рекреативно и фотографијом, члан сам фотографске секције у гимназији и као сви тинејџери волим да гледам филмове, слушам музику и дружим се са вршњацима", каже Димитрије Павлов.

Да је улагање у образовање и најбоље ученике један од градских приоритета, Лозница показује дуги низ година. Поред новчаних награда и стипендија, најталентованији су своје место пронашли и на билбордима у граду.

"Уколико друга деца виде да је добар ђак нагриђаван, значи за његов рад, труд, учење или успех, то може да подстакне и другу децу да крену тим путем успеха", каже Јована Шћепановић, психолог.

Ове године за награђивање ученика, из градског буџета издвојено је више 14 милиона динара.

"Колико је нама образовање у Лозници важно говори чињеница да смо ми издвојили једну петину градског буџета за потребе предшколског, основношколског и средњошколског образовања. Посао града је да створи услове у којима ће ученици и наставници моћи да остваре своје пуне
потенцијале", каже Тања Глишић Матић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Осим новчаних награда, психолози, кажу, велики подстицај ученицима представљају и неметаријална признања. Са тим у вези, град је за најбоље обезбедио и низ повластица.

"Већ десету сезону Установа за физичку културу најбољим ученицима, односно, најбољим ђацима са теротирије града Лознице поклања бесплатне сезонске улазнице за отворено купалиште", каже
Жељко Марјановић, директор УФК "Лагатор".

Ове године, награђено је  више од 60 ученика у Лозници, од којих су 19 ђаци генерације.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара