Реконструкција базена у Брусу

И у Брусу је званично почела купалишна сезона. На радост пре свега житеља овог места на источним падинама Копаоника, после неколико година урађена је комплетна реконструкција олимпијског и базена за децу у оквиру спортског комплекса.

Мало ко зна да је Олимпијски базен у Брусу изграђен далеке 1954. године после Ташмајданског, као трећи у бившој Југославији.

"Чињеница да је он заиста био атракција. Да су овде долазили извиђачи из Србије, па около са шаторима камповали и Војне Академије су овде биле", каже Горан Минић.

Због лошег времена сезону купања отворио је тим обучених спасилаца из Бруса.

"Ово је стварно нешто веома не само лепо већ сјајно за нашу децу, јер сам ја баш на овом базену научио да пливам и не само ја већ сви момци које сам обучавао", каже Бојан Живанчевић, инструктор пливања.

У реконструкцију базена уложено је 60 милиона динара. Министарство трговине, туризма и телекомуникација обезбедило је 19 милиона, остатак локална управа.

"Можемо се похвалити да смо направили једну од најбољих фабрика воде у Србији тако да ће
корисници овог базена, наши купачи моћи да се купају у бистрој води", каже председник општине Брус Милутин Јеличић.

Стратегијом ресорног министарства дефинисано је 19 приоритетних туристичких дестинација. Једна од најважнијих је Копаоник са околином.

"Поред купалишта, да омогућимо приватном сектору да улаже у смештајне капацитете, јер смештајни капацитети постају хронични проблем Бруса пре свега. Морамо туристичку инфраструктуру да доведемо до тог нивоа да омогућимо пре свега и домаћим а посебно иностраним гостима који бораве на Копаонику да обидју и све оно што Брус као дестинација може да понуди", каже министар трговине, туризма и телекомуникације Расим Љајић.

Осим спортског комплекса са базенима и шеталиштем, ту су и Бруска бања са топлом лековитом изворском водом, бројни културно-историјски споменици, језеро Ћелије и наравно Брзеће, као посебна туристичка дестинација са капацитетом од 6.000 постеља и 4.000 у изградњи.

rts.krusevac@rts.rs
+381 37 438 707

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи