Изложба слика "Мотиви Србије и Русије" у Крагујевцу

У Градској галерији "Мостови Балкана" Крагујевчани ће до 4. јула уживати у изложби слика "Мотиви Србије и Русије" сликара Јордана Ерчевића, академског сликара који је за 40 година уметничког рада имао 30 самосталних изложби у земљи и иностранству.

У свакој слици је пренета уметникова повезаност са природом у различитим годишњим добима, обично осликава усталасале падине Шумадије.

У овој поставци је пренео природне лепоте Русије након неколико година проведених тамо и сличностима са плодниим ораницама и сеоским кућама Србије.

Уметник Јордан Ерчевић каже да је ова изложба уствари имала за циљ да прикаже његових 50 година бављења сликањем посебно свог родног села у близини Прокупља и Шумадије у којој је провео највећи део живота, но понела га је, како каже, и лепота руских природних лепота.

Свака слика је прича за себе, а најважније је да умеју да их тумаче и воле они који препознају Ерчевићеву уметност, што је показала и велика посећеност отварању изложбе.

На његовим платнима су огромна олујна небеса, дивна свитања, а топлеоранице се непрекидно плоде и рађају. Насликао је драгоцене ликовне мапе свог сликарског миљеа, а на сваком платну се ипак препознаје његова несвакидашња посвећеност раскоши, идили и поетици шумадијског подручја.

Ерчевић живи и ради у Крагујевцу, али су његове слике, како каже, обишле свет учествовао је на 15 уметничких колонија у земљи и иностранству и 13 хуманитарних аукција слика, а таквим уметничким темпом наставиће и у својој осмој деценији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи