Новчана помоћ ЕУ за унапређење производње

Књажевачко предузеће "Кран пројект", једна је од 17 фирми које су у оквиру програма "Европски прогрес" добиле новчану помоћ Европске уније за унапређење производње и отварање нових радних места. Услов за коришћење средстава у износу од близу 15.000 евра био је да предузећа искажу своју друштвену одговорност, што је "Кран пројект" учинио изградњом једног игралишта за децу.

Савремена ЦНЦ машина за сечење метала, чију је набавку финансирала Европска унија, омогућиће предузећу "Кран пројект" ефикаснију производњу и створиће услове за примање нових радника.

"У односу на ручно сечење метала, ова машина је 50 посто бржа, уз пет процената отпада који је код ручног сечења много већи", каже Стефан Динић, оператер на ЦНЦ машини.

Породична фирма "Кран пројект" основана је 2013. године и запошљава петоро радника. Основна делатност је производња процесне опреме, дизалица, кранова и металних конструкција.

"Раде се производи за познатог купца, почиње се од пројектовања па све до извођење. Немамо серијску производњу, тренутно радимо један кран за "Железнице Црне Горе", каже Жаклина Василев из службе Техничке подршке "Кран Пројекта".

"Кран пројект" је од Европске уније добио ЦНЦ машину, а за узврат књажевчанима уредио ново дечје игралиште код Гургусовачке куле.

"Верујемо да овде заиста постоје велики потенцијали и ми желимо да омогућимо фирмама да добро послују, а локалним властима да обезбеде све услове за бољи живот",истиче Оскар Бенедикт,  вршилац дужности шефа Делегације ЕУ у Србији.

У локалној самоуправи истичу да више од девет стотина предузетничких радњи, малих и средњих предузећа и правних лица послују на подручју општине Књажевац, а да се највећи број њих бави производњом обуће, текстила, прерадом метала, дрвета и пољопривредних производа.

"Трудимо се да као локална самоуправа створимо што бољи амбијемнт за пословање предузећа на територији наше општине, а учешћем у оваквим програмима, финансираним средствима Европске уније, увелико се олакшавају радови на стварању што бољег амбијента", каже Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

У протеклих десетак година ЕУ је у реализацију многобројних пројеката и програма на подручју општине Књажевац уложила више од два милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво