Караван спорта стигао у Панчево

У Панчеву су одржане Спорстке игре младих. До сада је овај караван спорта обишао 30 градова у Србији на којима се деца од првог до четвртог разреда такмиче у девет различитих спортова.

Олимпијски пламен запалио је панчевачки најмлађи шахиста и спорстке игре младих могле су да почну. Највише учесника до сад пријавило се у Панчеву, јер су дошли и ђаци који тренирају, али и они који само воле спорт и дружење.

За три године колико се организују спортске игре младих у Србији је учествовало око 150.000 ђака, а у региону више од милион ученика.

"Ми желимо да децу научимо шта значи толеранција, фер-плеј другарство, да им покажемо да победа није увек приоритет, већ је важно учествовати и дружити се са вршњацима", каже Ивана Јовановић, председница Игара младих Србије.

Иван Крговић, координатор Игара младих Србије је истакао да широм Србије кроз игру шаљу јасну поруку.

"Поручујемо деци да се баве било којим спортом, јер је то добро за њихово здравље. Објашнајвамо им да дрога одузима живот и да треба да се посвете здравом начину одрастања", истакао је Крговић.

Панчево је одавно стекло назив спортског града, јер има бројне светске и европске шампионе и прволигаше, а веома је важно да баш у овом узрасту деца  заволе спорт, јер од њега могу имати вишеструку корист.

"Овај начин промоције спорта представља једну здраву социјализацију деце, која развијају и тимски дух који ће им касније у животу користити. Сигуран сам да ће данас без обзира ко победи, а ко изгуби сви уживати у лепом дружењу",  напоменуо је Саша Павлов, градоначелник Панчева.

Најуспешнији млади спортисти из читаве Србије имаће финално такмичење крајем јула у Боеграду, а најбољи ће учествовати у Сплиту на највећој манифестацији аматерског спорта за вредне награде.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи