Појачана контрола риболоваца

На почетку нове сезоне, рибочуварске службе у Нишавском и Топличком округу највише проблема имају са риболовцима без дозволе. Често се јавља и крађа риба мрежама, а повремено и долази до помора рибе због отпадних вода.

Рибочуварске службе ДОО Јужна Морава 2, у овој години су током контрола затекли 631 риболовца без дозволе. Већина риболоваца има уредне папире, а без дозволе је сваки шести.

Ове године има мање проблема са риболовцима који незаконито лове рибу мрежама.

У Топличком округу последњих година највише је проблема са тровањем рибе. Због тога служба у овом крају користи професионалне оксиметре, који откривају починиоце.

Рибочувари кажу да је њихова служба једна од најопремљенијих у Србији и да је то веома важно, јер покривају подручје од Лесковца до Алексинца и од Куршумлије до Ниша.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво