Нишлија бициклом обишао цео Балкан

Нишлија Драган Сремац бициклом је обишао цео Балкан. Са путовања и авантура донео је на хиљаде фотографија, које показују сву лепоту овог дела Европе.

Професор Техничке школе у Нишу Драган Сремац има 64 године и бициклом је до сада обишао све земље бивше Југославије и цео Балкан. Са путовања је донео око 70.000 фотографија.

Бициклом је неколико пута прешао Карпате, путовао на море у Црну Гору и обишао све планине, језера и манастире у региону. Нека места су му ипак најдража.

Годишње бициклом пређе и до 17.000 километара. Каже да је тако дошао и до манастира Давидовиц, Испоснице Светог Саве код Студенице и Увачких језера. На Карпатима је упознао људе који су инспирисани његовим фотографијама, кренули на пут бициклом.

Нишки глумац и фотограф Даворин Динић, који се са Сремцем дружи од малих ногу, каже да је одушевљен оним што професор ради.

Сремац каже да од њега има много бољих фотографа и бициклиста. Међутим његова жеља није да први стигне до циља, већ да што више ужива у путовању које га води до циља.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво