Пиротске рукометашице у супер лиги

Женски рукометни клуб "Пирот" освојио је првенство Прве лиге исток и тиме обезбедио пласман у Супер Б лигу. Рукометашице Пирота, биле су толико убедљиве да су забележиле 21 победу у низу.

Заједничком фотографијом, популарним селфијем, рукометашице Пирота овековечиле су улазак у виши ранг акмичења. То је део традиције, јер су на исти начин прославиле све победе у првенству. А победа је било на претек - двадесет једна у низу. Све осим последње утакмице која није имала резултатски значај.

"Ми показујемо једну борбеност без обзира што нам фале неки играчи и заслужиле смо ово прво место. Сезона иза нас је протекла фантастично", каже Симона Танчић, ЖРК "Пирот".

"Сви кажу да нам није место у овој лиги, него  у вишем рангу, али за то је било потребно искуство и да видимо где грешимо, како би поправиле игру", каже Јелена Стојановић, ЖРК "Пирот".

"Са овако једном просечно младом екипом и мојим дебијем као тренера, ја сам пресрећна и презадовољна и захваљујем девојкама", каже Нина Тошић, тренер ЖРК "Пирот".

Пре две године рукометашице Пирота одустале су у такмичењу у Супер лиги, јер није било довољно средстава. Спортски резултати нису били пресудни. На жалост или на срећу, највећи финансијер свих пиротских клубова је градска управа.

"Као локална самоуоправа финансирамо преко 50 спортских клубова са 61 милион динара. Врло сам задовољан успехом рукометашица, то је један од најуспешнијих спортских клубова у Пироту", каже Бојан Ранђеловић, помоћник градоначелника Пирота.

Екипу коју је деценијама успешно водио Саша Панчић, од ове сезоне преузеле су некадашње рукометашице. Оне се надају да ће наставити да нижу спортске успехе и на суперлигашким теренима.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи