понедељак, 29.05.2017, 13:07 -> 13:37
Крагујевачки кулинари међу најбољима у резбарењу воћа
На Првом међународном такмичењу у карвингу - уметношћу резбарења воћа и поврћа, који је одржан у Габрову у Бугарској, чланови ХоРеЦа асоцијације Крагујевац освојили су једну сребрну и једну бронзану медаљу.
Тим ХоРеЦа асоцијације Крагујевац, предвођен потпредседником асоцијације и професором куварства Владимиром Арсенијевићем успели су да у конкуренцији више од 150 такмичара из читавог света освоје одличја.
Милош Тотовић освојио је сребро у категорији Ливе карвинг, а Милан Стевановић бронзу у тематском карвингу.
Ова захтевна дисциплина, иако не спада директно у гастрономију, често је присутна на међународним гастрономским такмичењима. Наш тим, који се искључиво бави гастрономијом, показао је да смо уметници не само у припреми јела већ и у артистици.
Успех је утолико већи, јер је ово такмичење организовала Веселина Славчева која је најистакнутији карвинг мајстор у свету.
"Мислим да смо на достојан начин одговорили изазову и да смо представили Крагујевац и Србију на најбољи начин", каже потпредседник ХоРеЦа асоцијације Крагујевац Владимир Арсенијевић.
Члан ХАК-а Милош Тотовић који је освојио сребрну медаљу, објашњава да су за освајање награда битни тежина рада и квалитет, комбинација и тежина израде шаре.
"Највеће оцене добиће они који на површини воћа или поврћа представе што више различитих радова, а што компликованије изрезбарених. Циљ карвинг мајстора јесте да представи неки свој нови рад, и на основу тога буде још један у низу који је унапредио карвинг у односу на онај стари тајландски начин", додаје Тотовић.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар