Рок за замену образаца старих возачких дозвола 10. јун

Десети јун је рок за замену старог обрасца возачке дозволе. Повећан је број захтева у Полицијској управи у Врању, приме око 150 захтева дневно, али нема гужве. Шалтери у полицији раде до 19 сати радним данима и викендом у првој смени.

Учетворосручен је број захтева за замену возачких дозвола. У априлу је поднето око пет стотина образаца, у овом месецу скоро две хиљаде. Редова и чекања нема, ни за подношење захтева ни за преузимање нове возачке дозволе.

"Дошао сам да заменим стару возачку дозволу и могу да кажем да сам прилично изненађен, нема никакве гужве, завршио сам за два минута", каже Павле Ђорђевић.

"Предала сам захтев пре седам дана и ево сад сам добила нову возачку дозволу. За то време сам возила са потврдом коју сам добила", каже Зорица Серафимовић.

Са потврдом коју возачи добију могу да управљају возилом на територији Републике Србије. У Полицијској управи у Врању захтеве за замену старих возачких дозвола обрађују четири службеника.

"Уколико се не замене старе до 10. јуна 2017. године, сви возачи имају право накнадно да замене дозволу, само што не могу да учествују у саобраћају и да управљају моторним возилом са старом возачком дозволом", каже Данијела Томић, стручни сарадник ПУ Врање.

За подношење захтева потребно је доставити стару, папирну возачку дозволу, важећу личну карту и три уплатнице. Према подацима Полицијске управе у Врању, скоро 30 хиљада возача у граду већ има нову возачку дозволу, за замену чека још око 3.500 возача. Захтеве примају и викендом, од 07:30 до 15:30 сати.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи