Мештани траже да се асфалтира улица

Мештани једне улице у Смедеревској Паланци још 2013. године писали су петицију градским властима да се поново асфалтира њихова улица. Од тада до данас нема одговора, а улица је у све горем стању.

Све је почело 2008. године када су улицу Васе Пелагића, прокопавали за гасовод, потом за канализацију и за телефонске каблове. Тада је поскидан асфалт, а прокопане деонице су затрпане земљом. Улица је дуга више од 500 метара и води у насеље од 100 домаћинстава.

Готово једну деценију мештани се боре да њихова улица, која је у непосредној близини центра града, добије асфалт. Обраћали су се свим надлежњим институцијама, а 60 домаћинстава потписало је петицију, коју су предали извршном већу града. Међутим, одговора и даље нема.

У улици је немогуће да се два аутомобила мимоиђу, а не постоји ни тротоар. Надлежни кажу да су упознати са проблемом и да раде на санацији, али почињу са главном градском улицом, потом ће и улица Васе Пелагића доћи на ред.

Иако улица Васе Пелагића подсећа на слобо коришћени сеоски пут, ипак није једина са овим проблемом. Већина улица у непосредној близини центра града слично изгледа, па ће за локалну самоуправу у наредном периоду бити пуно посла.

rts.smederevo@rts.rs
+381 26 4627 065

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се