Ренати Улмански уручена статуета "Јоаким Вујић"

Директор Књажевско-српског театра Милош Крстовић уручио је статуету "Јоаким Вујић" овогодишњој добитници, прослављеној глумици Ренати Улмански.

Од 1985. године, када је ово признање установљено, до данас статуета "Јоаким Вујић" додељује се најугледнијим српским глумцима, писцима, редитељима, сценографима и композиторима за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији.

Жири за доделу признања (мр Војо Лучић, председник жирија, позоришни критичар Жељко Јовановић, драматуршкиња Марија Солдатовић и глумци Ивана Недељковић и Чедомир Штајн) у јануару 2017. године једногласно је донео одлуку којом се Статуета додељује познатој српској глумици Ренати Улмански.

"Рената Улмански је омиљена глумица свих генерација са вишедеценијском успешном каријером филмске, телевизијске и позоришне глумице", наводи се у образложењу жирија. "Позоришне сцене на којима је играла оплеменила је својом уметничком јединственошћу бојећи драмске ликове особеним шармом и топлином. Својим дугогодишњим посвећеним глумачким ангажманом и постигнутим уметничким резултатима Рената је дала изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији."

У препуној сали крагујевачког позоришта Ренатa Улмански изговорила је песму Исидоре Секулић "Молитва пред топчидерском црквом", што је крагујевачка публика поздравила бурним аплаузом.

rts.kragujevac@rts.rs 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво