Нишлијке прваци државе у информатици

Две ученице ОШ "Вук Караџић" из Житковца код Алексинца освојиле су прво и друго место на државном такмичењу из информатике у Бору. Ученици ове школе већ годинама су међу најбољима у Србији.

Аница Станковић и Теа Миловановић су ученице петог разреда Основне школе у Житковцу, а на такмичењу су биле боље не само од својих вршњака, већ и ученика шестог, седмог и осмог разреда. Њихов успех важан је и због тога што информатику уче тек осам месеци.

Учeници наставника Милана Динића сваке године од 2010. донесу неко од признања са државних такмичења. Најчешће су то прва места.

Да је реч о талентованим ученицама, које воле информатику Аница и Теа су наговестила већ на школским и окружним такмичења. Обе долазе из Житковца, малог места поред Алексинца, које има само две и по хиљаде становника.

Напредне методе које наставник Динић користи у раду са децом, преточене су у уџбеник који ће се од наредне школске године користити у настави за предмет информатика и рачунарство.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво