Премијера представе "Рубиште" у Шапцу

У Шабачком позоришту, вечерас ће премијерно бити изведена представа "Рубиште" по тексту глумца Нинослава Ђорђевића у режији Кокана Младеновића. Представом високе продукције овај театар заокружује сезону трилинга редитељских асова, коју су осим Младеновића, обележили Никита Миливојевић и Александар Лукач.

Рубиште је место без емпатије, крај краја света, где нема морала и не функционише ни један однос у људској заједници. Трагичну истину, коју неретко можемо видети у комшилуку и пред којом затварамо очи, шабачки ансамбл уз помоћ троје гостујућих колега, прича на дубоко емотиван начин уз невероватну прецизност и размену енергије.

"Представа је врло потресна и врло значајна, јер 90 одсто ствари које се говоре у тексту су на жалост инспирисане истинитим догађајима, јер је наш колега Нинослав Ђорђевић упознао те људе и успео да из њих исцрпи све то", каже Милица Јаневски, глумица.

"Имам жељу и наду да људи после ове представе буду бољи него што су били пре представе јер мислим да смо на најискренији начин проговорили о овоме", каже Саша Торлаковић, глумац.

Узбудљива и ангажована представа која није лака за гледање, припремана је кроз радионице, а шабачки ансамбл уигран и на врхунцу моћи, добио је комад високе продукције.

"Верујем да ће велика емотивност наћи пут до публике, а што се модерног театра тиче, срећан сам због два месеца истраживачког рада на представи направили нешто што је квалтетно на шта можемо да будемо поносни, представу која ће конкурисати на ширем позоришном тржишту", каже Кокан Младеновић, редитељ.

Естетски, визуелно, и звучно, "Рубиште" је озбиљан театар а да се на ову тему не понавља оно што се може видети у серијама и филмовима, доприносе сценографија Весне Поповић, костими Маје Мирковић и музика Ирене Поповић.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво